Home » Om Smeden

Om Smeden

Søren Hammer er selvlært essesmed og har arbejdet intensivt med smedefaget siden 2018. Til dagligt driver han sin enkeltmands virksomhed Martillo Workshop, hvor han arbejder med en unik blanding af salg af varer i læder og stål, samt livestreaming og formidling af håndværket online. Han laver blandt andet udstyr til vikingereenactere, og leverer produkter til hele verden, især USA og Australien.

Som habil og nysgerrig smed ynder Søren at arbejde med både traditionelle og utraditionelle teknikker og tager altid imod en udfordring. Blandt andet smeder han et søm på under 40 sekunder, svinger gerne en hammer venstrehåndet selvom han er højrehåndet, og arbejder med varmsmedning af messing, indsatser af glas, og smeder 20-sidet terninger på øjemål. Han fik sin start som underviser og formidler indenfor smedefaget allerede i 2020 og kører ud over kurserne her på siden, også undervisningshold i samarbejde med Mariagerfjord kommunes ungdomsskole.

Søren har en forkærlighed for gamle maskiner og værktøj, men samtidig et behov for at køre en profitabel virksomhed, og han er derfor vant til at holde en balance mellem det moderne og traditionelle – noget som også kommer til udtryk i undervisningen.

De første par år foregik smedningen ved en hjemmebygget gas-esse. Det første projekt var et sæt tænger, for dem manglede han. Derfra har han opbygget et arsenal af hamre, ambolte, tænger og andet værktøj, for en essesmed er først og fremmest værktøjsmager.

Når Søren ikke står i smedjen i Hobro kan han findes i Den Gamle By, hvor han blev medlem af det frivillige smedelaug i 2019. Smedelauget bemander Den Gamle Bys smedje i højsæsonen. Her er formidlingen af det gamle smedefag i fokus når museets gæster nysgerrigt kigger forbi smedjen.

Han kan også findes på markeder og messer rundt omkring, hvor han entusiastisk snakker om smedefaget, mens han viser sine produkter frem.

Du kan følge hans arbejde på Instagram.