Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Temakursus: Basalt smedeværktøj

August 27, 2022 kl. 09:00 August 28, 2022 kl. 17:00

Smedekurset henvender sig primært til letøvede smede, og begyndere der allerede har deltaget på et begynderkursus.

Søren afholder temakursus, og det står i værktøjets tegn!
Vi skal i løbet af 2 dage smede de mest gængse værktøjer, som bør være i enhver smeds arsenal. Varmmejsler, lokkemejsler (runde og/eller firkantede), lokkeplader, nageljern og tænger.

Værktøjerne vi skal lave falder ind under kategorien “Værktøj alle skal have, men som kan være lidt besværlige at lave” – Du vil blive introduceret til hærdning af værktøjer, essesvejsning og det at smede med opslager – de ting er nemlig vigtige at kunne, hvis man vil smede effektivt.
Når kurset er afsluttet er du klædt rigtig godt på til at lave masser af forskelligt værktøj!

Det er muligt for øvede smede at deltage med henblik på at lave specifikt værktøj, som de står og mangler (Giv gerne besked herom ved tilmelding eller send en mail på forhånd), men vi antager at deltagerne intet værktøj har, og derfra smeder vi en varmmejsel, lokkejern med lokkeplade, nageljern til sømsmedning og et sæt tænger. Kurset har en mere fri form end begynderkurserne, hvor deltagerne normalt følges ad. Til dette kursus er undervisning mere flydende og kommer løbende som deltagerne arbejder sig igennem de forskellige projekter. Er der et stykke værktøj du allerede har styr på, springer vi let og elegant hen over det, og du vil have tid til at gå i dybden med et andet projekt.

Det kan variere meget hvor langt de enkelte deltagere når, og der er derfor ikke garanti for alle deltagerne når at lave alt værktøjet der er på programmet, men vi prioriterer så du får lært at lave det værktøj du har mest behov for hjælp med.

Programmet (meget løst):
Dag 1:
Vi møder kl 9:00 om lørdagen og efter lidt introduktion går vi i gang med smedningen. Vi lægger ud med at smede varmmejsler, da det er en god introduktion til hærdning og det at lave værktøj. Herefter går vi i gang med at smede lokkemejsler og tilhørende lokkeplader.
Omkring kl 12:00-13:00 holder vi frokostpause.
Efter pausen smeder vi lokkemejsler og lokkeplader færdige, og går i gang med at smede nageljern. Hvis alt går efter planen har vi smedet varmmejsel, lokkejern, lokkeplade og måske et nageljern kl 17:00 når smedningen slutter.

Dag 2 tænder vi op i smedjen kl 9:00 igen og færdiggør gårsdagens projekter. Derefter smedes der en simpel tang. Hvis deltagere ikke har nået at lave et bestemt værktøj, er det her vi prioriterer tiden og sørger for de når i hus med det.
Vi holder frokost omkring kl 12:00-13:00.
Skulle nogen nå igennem hele programmet i god tid, vil der være fri smedning, med mulighed for at udvide med endnu mere værktøj – For eksempel smedning af mejsler til modellering, kørner eller ildrager til essen.

Lørdag aften er alle deltagere velkommen til at blive hængende i haven ved smedjen og lave aftensmad over bål – Jeg lægger bål til og giver en øl.
Kommer man langvejs fra er man velkommen til at slå telt op i haven – skulle vejret være dårligt kan vi arrangere indendørs overnatning i lokaler tilknyttet smedjen. Der er fri adgang til bad og køkken i forlængelse af smedjen.

Informér om behov for overnatning ved tilmelding – alt efter hvor mange der overnatter, kan der planlægges fælles morgenmad. Medbring eget sovegrej. Der er dagligvarebutikker med bager indenfor 500 meter af smedjen.

I prisen er inkluderet alt udstyr der er behov for under kurset samt materialer, brændstof, frokost lørdag og søndag, og evt. overnatning. Der vil være te og kaffe under hele kurset. Overnattende kursister skal stå for egen aftensmad og morgenmad medmindre andet aftales.

Betaling via bankoverførsel senest 7 dage efter tilmelding, til konto 9815 2500194203, eller på dagen hvis du har tilmeldt dig med kort varsel.

kr.2100

Søren Hammer

View Organizer Website

Martillo Workshop smedjen:

Hegedalsvej 7
Hobro, 9500 Denmark
+ Google Map
22167040